Nieuwsbrief 31-10-2020

07 nov 2021

Aangezien de corona maatregelen inmiddels zijn verscherpt en wij toch ons dorpsproject willen voortzetten, hebben wij ervoor gekozen de dorpsbijeenkomsten te vervangen door een individuele benadering om zoveel mogelijk bewoners van Boerakker-Lucaswolde persoonlijk te informeren en deelnemers te werven voor ons energieproject.

Rond het weekend van 17-18 oktober zijn de flyers met een informatiebulletin rondgedeeld.

De flyers waren vooral bedoeld om informatie te geven over energiecertificaten en het postcoderoos systeem. Met dit systeem kunnen bewoners binnen de opgegeven postcodes investeren in certificaten, die recht geven op teruggave van de energiebelasting op de afgenomen elektriciteit. Het komt erop neer dat na 5 jaar de investering al gaat renderen. De coöperatie regelt de teruggave van de energiebelasting bij de energieleverancier. Het postcoderoos systeem heeft een looptijd van 15 jaar, dus investeerders maken dan 10 jaar lang winst op de investering.  Op deze manier verdienen deelnemers hun investering in redelijke termijn terug en helpen ze Boerakker-Lucaswolde een beetje duurzamer worden.

Het aantal toezeggingen van energiecertificaten groeit gestaag, zodat het bestuur door kan gaan met de plaatsing van de zonnepanelen bij Niels en Bea de Boer. Offertes van installateurs worden beoordeeld, diverse aanvragen ten behoeve van de voortgang van het proces worden verstuurd. Kortom een drukke periode, maar we gaan met sprongen vooruit.

De coöperatie levert de gewonnen energie aan EnergieVanOns (dé coöperatieve energieleverancier voor Noord-Nederland).

Inwoners van Boerakker en Lucaswolde kunnen, los van hun deelname aan de certificaten, in het vervolg ook hun energie betrekken van EnergieVanOns. Ze hebben een aantrekkelijk tarief. Bovendien ontvangt de coöperatie 75 euro per via ons aangemelde klant.

Onze opbrengsten zullen in eerste instantie besteed worden aan het aflossen van de lening voor de zonnepanelen.

Ondertussen is het bestuur druk met het aanvragen van diverse subsidies. Wij krijgen daarbij hulp van medebewoners, lokale bedrijven en de gemeente Westerkwartier.

Jelke van der Horst

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 10-2023

Nieuwsbrief 10-2023

Nieuwsbrief Energie Coöperatie Duurzaam Boerakker In onze nieuwsbrief een aantal onderwerpen die zijn geweest of nog moeten komen: • De informatieavond samen aan de slag op 30 oktober in de Cazemierhoeve te Tolbert met Energie Collectief Tolbert en de Noordelijke...

Nieuwsbrief 12-2022

Nieuwsbrief 12-2022

Oproep en Uitnodiging, Oproep: Als het aan de lokale energiecoöperatie Duurzaam Boerakker ligt, komt de stroom van de zon, die hier schijnt en de wind, die hier waait geheel ten goede aan de eigen inwoners. Ons streven is dat iedereen in Boerakker en Lucaswolde moet...

Nieuwsbrief 18-03-2022

Nieuwsbrief 18-03-2022

Beste leden en buurtgenoten, Onze panelen draaien beste tijden. Het is buiten niet al te warm en de eerste weken in maart waren bijzonder zonnig. Voor de stand van 18 maart verwijzen we naar onderstaande schermafbeelding: Er wordt overlegd met de leverancier in...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *