Nieuwsbrief 10-10-2020

07 nov 2021

Ondanks de beperkingen die de coronamaatregelen het bestuur opleggen, gaan we verder met het project Energiebos Boerakker. Wat gebeurt zo allemaal achter de schermen?

Een opsomming in willekeurige volgorde:

 • Vullen van de website: relevante inhoud wordt op de website gezet, zodat de bezoeker zo actueel mogelijk wordt geïnformeerd over de voortgang van het plaatsen van zonnepanelen en de ontwikkelingen omtrent het bos.
 • Bijeenkomst ambassadeurs: een kleine groep dorpsbewoners is bereid zich in te zetten en het initiatief bekend te maken aan de andere dorpsbewoners van Boerakker-Lucaswolde. De presentatie wordt met hulp van Anne-Martijn Drenth aangescherpt zodat de bedoeling van het bestuur beter overkomt.
 • Buurtbewoners rondom het gebied tussen de Noorderweg en de Middenweg, waar het bos moet komen, worden individueel op de hoogte gebracht over de plannen en geïnformeerd over het project.
 • Het gebiedsontwerp wordt uitgewerkt door LekkerGroen (https://www.lekkergroen.online ).
 • Dorpsbelangen wordt in detail geïnformeerd over de voortgang van het project en om medewerking verzocht. Ook Dorpsbelangen is enthousiast.
 • De huisstijl wordt verder uitgewerkt door Mirjam Ruesink. Zij is ook verantwoordelijk voor de huisstijl van het Steunfonds (https://steunfondsboerakker.nl). Mirjam ontwerpt ook het spandoek dat te zijner tijd aan het begin van het land wordt geplaatst.
 • Het bestuur is inmiddels druk met het aanvragen van subsidies en financiële ondersteuning van diverse instanties. Ook de RABO-bank Noordenvels West-Groningen wordt benaderd. Zo doen we onder andere mee met Toukomst, waarover afgelopen week gepubliceerd is in de kranten.
 • Voor het dak aan de Hooiweg van Niels en Bea de Boer heeft Wim Meijlink constructierapport opgemaakt. Een paar kleine aanpassingen en het dak is geschikt voor het plaatsen van 300 zonnepanelen. In samenwerking met Niels en Bea zal de aanpassing worden uitgevoerd.
 • Het bestek van de zonnepanelen is uitgewerkt en de offerte is bij 3 mogelijke leveranciers aangevraagd.
 • Het ontwerp van de flyer is klaar en is naar de drukker gestuurd. Deze zal huis aan huis worden verspreid in Boerakker en Lucaswolde.
 • De facebookpagina is geïnstalleerd. De eerste volgers hebben zich aangemeld.

Komende tijd zullen we jullie verder informeren over de mogelijkheid om mee te doen met duurzame energie en hoe je daarmee je investering kunt terugverdienen en laten renderen. Ook zullen we jullie informeren over de ontwikkelingen van het voedselbos en wat daarbij komt kijken.
En wat heeft ons aangenaam verrast?
In Boerakker en Lucaswolde is heel veel expertise aanwezig. Wij mogen daarvan gebruik maken.
Tot nu toe is iedereen, die we gevraagd hebben, bereid mee te werken en een steentje bij te dragen aan het succes van ons Energiebos. Voor ons, Door ons en Van ons.

Vragen?
Stel ze gerust: info@duurzaamboerakker.nl

Jelke van der Horst

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 10-2023

Nieuwsbrief 10-2023

Nieuwsbrief Energie Coöperatie Duurzaam Boerakker In onze nieuwsbrief een aantal onderwerpen die zijn geweest of nog moeten komen: • De informatieavond samen aan de slag op 30 oktober in de Cazemierhoeve te Tolbert met Energie Collectief Tolbert en de Noordelijke...

Nieuwsbrief 12-2022

Nieuwsbrief 12-2022

Oproep en Uitnodiging, Oproep: Als het aan de lokale energiecoöperatie Duurzaam Boerakker ligt, komt de stroom van de zon, die hier schijnt en de wind, die hier waait geheel ten goede aan de eigen inwoners. Ons streven is dat iedereen in Boerakker en Lucaswolde moet...

Nieuwsbrief 18-03-2022

Nieuwsbrief 18-03-2022

Beste leden en buurtgenoten, Onze panelen draaien beste tijden. Het is buiten niet al te warm en de eerste weken in maart waren bijzonder zonnig. Voor de stand van 18 maart verwijzen we naar onderstaande schermafbeelding: Er wordt overlegd met de leverancier in...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *