Nieuwsbrief 01-09-2021

06 nov 2021

Beste certificaathouders,

Eindelijk, eindelijk hebben we echt positief nieuws te melden:

Enexis zal komende week de kabel vanaf de weg naar de schuur aanbrengen en op het net aansluiten. Vanmiddag bleek zelfs dat HAK al begonnen is met het trekken van de kabel. De verwachting is dat komende week de aansluiting op de hoofdkabel zal worden verzorgd.

Met AP Solar is nu gepland om op 27 september de panelen op het dak bij Niels en Bea aan de Hooiweg te leggen. Niels en Bea hebben ondertussen de asbest platen van het dak laten vervangen en de constructieve versteviging aan laten brengen.

We willen jullie nogmaals bedanken voor jullie geduld en vertrouwen.

Voor de goede orde melden we nog even onze afspraken met AP Solar, die extra korting geeft aan bewoners van de dorpen Boerakker-Lucaswolde, als de offerte wordt aangevraagd via onze coöperatie. Neem hiervoor contact op met Peter Frans (0594 549895)

Buurtaanbod voor zon op eigen dak.

Energiebos Boerakker streeft naar een duurzaam Boerakker en omgeving. Als energiecoöperatie willen we samen met onze buren energie opwekken en energie besparen. Met ons eerste zonnedak aan de Hooiweg in Lucaswolde en de inzet van onze energiecoaches krijgen we veel vragen over “zonnepanelen op het eigen dak”.

De leverancier van ons eerste zonnedak heeft voor de leden van het Energiebos Boerakker een collectief aanbod gedaan. Zelf niet uitzoeken en de garantie voor een goede ondersteuning en uitvoering bovendien met een mooie korting kun je via ons een offerte aanvragen. Onze energiecoach denkt en kijkt graag mee van offerte tot aan realisatie.

Onze vrijwillige energiecoaches kun je ook via het Energieloket Groningen (gemeente Westerkwartier) benaderen. Zij helpen bewoners om inzicht te geven in en welke duurzame maatregel je kunt nemen om zelfs langzaam van het aardgas af te komen. Voor het besparen op energie zijn het nemen van kleine maatregelen zoals isoleren al een mooie stap. Naast isoleren kunnen zonnepanelen op eigen dak ook een belangrijke bijdrage leveren in het verlagen van de energierekening voor nu en in de toekomst. Wil je bijvoorbeeld ook inzicht krijgen of je met je eigen energie een warmtepomp en/of elektrische auto kunt gaan gebruiken? Onze energiecoach kan je bij deze vragen inzicht en advies geven.

Wil je gebruik maken van ons aanbod “zon op eigen dak” dan koppelen wij je graag aan onze energiecoach voor meer informatie. Wel graag voorafgaand aan de opdracht eerst even lid worden van de coöperatie. Dat kost je dan voor een heel jaar € 20, maar dan kun je ook gebruik maken van andere voordelen zoals adviezen van onze energiecoach (Peter Frans) b.v. over subsidies.

OPROEP:

Nu we zo dicht bij de realisatie van ons eerste project zijn, gaan we op zoek naar andere daken in Boerakker-Lucaswolde voor een tweede project. Uit onze rondgang van het project aan de Hooiweg weten we dat er onder onze dorpsgenoten meer belangstelling is om deel te nemen aan de productie van duurzame energie. Daarom zoeken wij geïnteresseerden, die daken van meer dan 300m2 ter beschikking willen stellen om ca. 200 zonnepanelen op te plaatsen. Naast dat je dan een wezenlijke bijdrage levert aan duurzame energie levert het ter beschikking stellen van je dak een leuke bijverdienste op. Zo proberen we ook te vermijden dat er nog meer weilanden worden vol gelegd met zonnepanelen.

Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met: Rense de Wind (0612285860) of Ton Aarsman (0611086018) voor een informatiegesprek.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Coöperatie Energiebos Boerakker

 

Graafwerkzaamheden Graafwerkzaamheden
Graafwerkzaamheden

Jelke van der Horst

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 10-2023

Nieuwsbrief 10-2023

Nieuwsbrief Energie Coöperatie Duurzaam Boerakker In onze nieuwsbrief een aantal onderwerpen die zijn geweest of nog moeten komen: • De informatieavond samen aan de slag op 30 oktober in de Cazemierhoeve te Tolbert met Energie Collectief Tolbert en de Noordelijke...

Nieuwsbrief 12-2022

Nieuwsbrief 12-2022

Oproep en Uitnodiging, Oproep: Als het aan de lokale energiecoöperatie Duurzaam Boerakker ligt, komt de stroom van de zon, die hier schijnt en de wind, die hier waait geheel ten goede aan de eigen inwoners. Ons streven is dat iedereen in Boerakker en Lucaswolde moet...

Nieuwsbrief 18-03-2022

Nieuwsbrief 18-03-2022

Beste leden en buurtgenoten, Onze panelen draaien beste tijden. Het is buiten niet al te warm en de eerste weken in maart waren bijzonder zonnig. Voor de stand van 18 maart verwijzen we naar onderstaande schermafbeelding: Er wordt overlegd met de leverancier in...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *