Nieuwsbrief 08-07-2021

07 nov 2021

Beste certificaathouders,

Nog maar eens even jullie op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen:

Afgelopen tijd is er achter de schermen veel werk verzet om de voortgang van ons energieproject aan de Hooiweg 11 te verwezenlijken.
Helaas wil de afronding niet vlotten. Zowel RVO als de Enexis munten uit in bureaucratische traagheid.
Afgelopen week zijn we eindelijk door de bureaucratie van de RVO heen gebroken en we hebben de beschikking voor de subsidie ontvangen.

Enexis daarentegen heeft al een aantal weken beloofd met een planning voor de aanleg van de kabels naar de openbare weg te komen. We hebben vrijwel wekelijks contact, maar dat mag tot op heden niet baten. Zoals de vlag er nu bij staat verwachten we in augustus te kunnen aansluiten. Wij durven zelfs dat nog niet voor de volle 100% te garanderen.

Gelukkig zijn er in de tussentijd ook zaken wel succesvol afgehandeld:

  • contract financiering bij het Fonds Nieuwe Doen is ontvangen
  • mantelbuis vanuit de elektriciteitskast door het fundament naar het weiland en het plaatsen van een aardeleiding is gedaan
  • het informatiedocument ten behoeve van de Autoriteit Financiële Markten is uitgewerkt
  • informatiebrochure Autoriteit Financiële Markten voor de deelnemers is klaar
  • het recht van Opstal t.b.v. de installatie is bij de notaris gepasseerd

Verder hebben we natuurlijk ook goed nieuws:

Voor leden uit Boerakker-Lucaswolde hebben we een speciale kortingsregeling afgesproken met AP Solar voor het plaatsen van zonnepanelen op eigen dak. Als leden dat via onze energiecoach en dorpsgenoot Peter Frans laten lopen, zal hij ze helpen bij het uitzoeken van de juiste installatie en tevens adviseren over energiebesparing. Per paneel ontvangen de leden dan een extra korting van € 20 en de coöperatie € 5. Met de huidige postcoderoos regeling is het goed mogelijk om eigen zonnepanelen te combineren met certificaten. Dat is één van de voordelen van de nieuwe postcoderoos regeling. Voor de goede orde: AP Solar is de installateur van onze zonnepanelen op het dak bij Niels en Bea de Boer.

Verder:

O, ja; het bestuur heeft besloten dat de contributie van het lidmaatschap van de coöperatie in 2022 verrekend zal worden met de termijn van 2021, zodat de certificaathouders niet door de vertraging benadeeld worden. Het lidmaatschap gaat dan automatisch ook pas in als de installatie daadwerkelijk stroom aan het net gaat leveren.

Verder:

Kinderen uit groepen 7 en 8 hebben, naar ontwerp van de kinderen zelf, in de laatste week voor de vakantie samen met Rense en Ton een insectenhotel gemaakt. Deze staat nu op de speelplaats van school. Daaromheen komt een kleine bloementuin met planten geschonken door Ninabel, de plantenkwekerij van drachtplanten aan de Hoge Tilweg. Een leuk stukje natuur op het schoolplein en de kinderen hebben van het werken eraan genoten.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Coöperatie Energiebos Boerakker

Jelke van der Horst

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 10-2023

Nieuwsbrief 10-2023

Nieuwsbrief Energie Coöperatie Duurzaam Boerakker In onze nieuwsbrief een aantal onderwerpen die zijn geweest of nog moeten komen: • De informatieavond samen aan de slag op 30 oktober in de Cazemierhoeve te Tolbert met Energie Collectief Tolbert en de Noordelijke...

Nieuwsbrief 12-2022

Nieuwsbrief 12-2022

Oproep en Uitnodiging, Oproep: Als het aan de lokale energiecoöperatie Duurzaam Boerakker ligt, komt de stroom van de zon, die hier schijnt en de wind, die hier waait geheel ten goede aan de eigen inwoners. Ons streven is dat iedereen in Boerakker en Lucaswolde moet...

Nieuwsbrief 18-03-2022

Nieuwsbrief 18-03-2022

Beste leden en buurtgenoten, Onze panelen draaien beste tijden. Het is buiten niet al te warm en de eerste weken in maart waren bijzonder zonnig. Voor de stand van 18 maart verwijzen we naar onderstaande schermafbeelding: Er wordt overlegd met de leverancier in...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *