Nieuwsbrief 12-2022

10 jan 2023

Oproep en Uitnodiging,

Oproep:
Als het aan de lokale energiecoöperatie Duurzaam Boerakker ligt, komt de stroom van de zon, die hier schijnt en de wind, die hier waait geheel ten goede aan de eigen inwoners.
Ons streven is dat iedereen in Boerakker en Lucaswolde moet kunnen profiteren van de stroom, die hier wordt opgewekt én vooral van de opbrengsten daarvan. Niemand uitgezonderd.
We zijn op weg gegaan met een eerste zonnedak aan de Hooiweg maar zijn natuurlijk op zoek naar meer daken in de omgeving. Heb je een dak, laat het ons weten.

Energie, die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken.
Besparen en vooral het accent op isoleren en nog eens isoleren is hier een belangrijk onderdeel van.
Om te beginnen en om je op weg te helpen, hebben we als energiecoöperatie vrijwillige energiecoaches, die je daarbij kunnen helpen. Met kennis en inzicht en het gebruik van bijvoorbeeld een warmtebeeldcamera kunnen we samen de eerste energiegaten en -lekken opsporen en mogelijk al met kleine maatregelen opvangen. Daarnaast willen we je graag ondersteunen om zelf een plan te maken om stap voor stap jouw woning te verduurzamen en, als mogelijk, energieneutraal te helpen maken en van het gas af te krijgen.

Uitnodiging:
Wil je ondersteuning van een energiecoach dan horen we dat graag. De energiecoaches zijn gecertificeerde vrijwilligers en werken in samenwerking met de gemeente Westerkwartier, het energieloket en de andere energiecoöperaties in de gemeente Westerkwartier.
Stuur een mailtje met je vraag naar:
info@duurzamboerakker.nl

Met vriendelijke groeten,
Namens het bestuur Coöperatie Duurzaam Boerakker
Diana Zoer, Rense de Wind, Evert Blansjaar, Ton Aarsman

Jelke van der Horst

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 10-2023

Nieuwsbrief 10-2023

Nieuwsbrief Energie Coöperatie Duurzaam Boerakker In onze nieuwsbrief een aantal onderwerpen die zijn geweest of nog moeten komen: • De informatieavond samen aan de slag op 30 oktober in de Cazemierhoeve te Tolbert met Energie Collectief Tolbert en de Noordelijke...

Nieuwsbrief 18-03-2022

Nieuwsbrief 18-03-2022

Beste leden en buurtgenoten, Onze panelen draaien beste tijden. Het is buiten niet al te warm en de eerste weken in maart waren bijzonder zonnig. Voor de stand van 18 maart verwijzen we naar onderstaande schermafbeelding: Er wordt overlegd met de leverancier in...

Nieuwsbrief 25-02-2022

Nieuwsbrief 25-02-2022

Beste leden en buurtgenoten, Afgelopen vrijdagmiddag, 25 februari, is ons zonneproject aan de Hooiweg 11 officieel geopend. Wij waren blij verrast met de geweldige opkomst. Tijdens een gezellig samenzijn, voorzien van een drankje en een hapje, heeft Rinze Visser, onze...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *